torstai 22. joulukuuta 2011

Jouluinen kynsihuolto

Heippa vaan! Ää, enää kaksi päivää jouluun! :) Kamalaa kiirettä on pitänyt niin koulun kuin joulunkin suhteen, enkä oo päässyt tänne päivittelemään. Joulukynsiäkään en ole vielä tehnyt, saati suunnitellut, sillä vasta huomenna päättyy Nail Repairin kahden viikon "hoitoputki" ja sitten pääsen pitämään lakkauksiani enemmän kuin yhden vuorokauden verran. Toki on ollut himo lakata kynsiä siitä huolimatta, joten tässä postauksessa esittelen muutamia mitä on tullut tehtyä. ;) Nyt kuitenkin aion esitellä teille miun perinteisen kynsienhoitotuokion. :)

Aluksi esittelen kaikki tarvittavat välineet, mitä käytän. 
vas.-oik.: Trind Nail Repair, Mavala kynsinaulaöljy (hitaasti kasvaville kynsille), toinen samanlainen vieressä, mutta pelkästään kynsinauhaöljy, kynsinauhavesi ja appelsiinipuutikku, Bacibact (kynsinauhahaavaumia varten :s) ja viimeisenä Provisorin käsivoide.

Eli ensimmäiseksi laitan Bacibactia imeytymään kynsinauhavaumiin, joita miulta löytyy kivasti. Kun kynsien vierustat kuivuvat nopeasti näin talvisaikaan, myös haavaumia ilmestyy... varsinkin jos on tapana välillä niitä repiä tai purra, PAHA tapa! :S

Bacibact tehoaa oikeasti tosi hyvin, muutama kerta päivässä ja kynsien vierustat näyttävät taas entisiltään! Yleensä miulla on kyllä tapana laittaa tuota nukkumaan käydessä, että saa imeytyä rauhassa, mutta nyt kun teen tämän postauksen tässä aamupäivällä, niin päätin tehdä kaikki hoitotavat putkeen. (,mitä ei aina ehdi tehdä.)
Seuraavaksi tulee tavallinen kynsinauhaöljy, jota laitan kynsinauhan kohdalle ja hieron (myös koko kynnellehän sitä menee samalla).
Tämän jälkeen laitan kynsinauhaöljyä "hitaasti kasvaville kynsille" pariin lyhyimpään kynteeni.
Tämän jälkeen otan vanupuikon ja kynsilakanpoistoainetta ja puhdistan kynnet sillä. 
Sitten otan esiin kynsinauhaveden ja levitän sen kynsiin. Tässä tapauksessa vain yhteen kynteen, sillä ostin tämän vasta (Anttilasta 4,50€ ale) ja halusin vain kokeilla sitä. Kuten mainittua jo, minulla on noita kynsinauhahaavaumia ja tämän purkin kanssa täytyy olla varovainen niiden suhteen. Eli ainetta voi käyttää vaan kunnossa oleville kynsinauhoille. Aineen tarkoitushan on siis pehmemtää kynsinauhoja ja sitten appelsiinipuutikulla niitä työnnetään varovasti taaksepäin.
(Annan vaikuttaa minuutin ja työnnän appelsiinipuutikulla varovasti kynsinauhaa taaksepäin. Onnistuu ihan hyvin näin ensimmäiseksi kerraksi.) Puhdistan kynnen vanupuikolla ja kynsilakanpoistoaineella ja pesen käteni vielä huolellisesti saippualla niin kuin ohjeessa neuvottiin.

Melkein viimeisenä on Nail Repairin vuoro.
Tämän ostin siis noin kaksi viikkoa sitten ja olen ahkerasti laittanut sitä joka päivä yksi/kaksi kerrosta. Auttaa paljon paremmi kuin Dependin vahvistuslakka.
Lopuksi Nail Repairin kuivattua laitan käsivoidetta, niin että kynsien vierustatkin pehmenevät taas ;) Oikeastaan jo tämän jälkeen ne näyttävät paremmilta ja minähän laitan käsivoidetta monta kertaa päivässä. Jostain syystä isken usein hampaani kynsien lähettyville (vanha tapa?) ... :S

Tässä oli kokonaisuudessaan miun kynsienhuolto. Miten te hoidatte kynsiänne? 
Miun tarvitsisi kyllä vielä ostaa tuota Trindin/OPI:n kynsinauhavoidetta, jolla saisin repsottavat kynsinauhat kuriin, mutta siihen taitaa joutua säästämään rahaa hiukan pidempään... :O

Lopuksi lakkauksia kuluneen kahden viikon ajalta (toivottavasti näistä en ole postausta tehnyt, nyt en ainakaan muista...)


Okei ei niitä ollutkaan sen enempää.. :D Mutta voisin tähän laittaa vielä kuvina viikon tekemisiäni :):)
ja myös...
niin ja....

Mut nyt keittelen aamupäiväkahvit ja laittaudun tähän päivään (:
Joyeux Noel à vous !

Ei kommentteja: